Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nina Dobrey Interjú

Játszottad már Elenát és Katherinet ugyan azon a napon?


Nina: Katherinet játszani nagyon hosszú idő. Felvenni a karaktert, először megcsinálják a hajad majd a sminket, felöltöztetnek ami legalább egy fél óra mert nagyon sok ruha van alattad. Szóval 1,5 órát tuti elvesz csak az előkészület, nem tudnám egyszerre mind a kettőt játszani. Ami jó is, mert sok energiát elvenne. Amikor 17 órát a fűzőben töltök, és a nap végén lefeszik rólam, nagyon megkönnyebbülök. Mikor levették ránéztem a hasamra és azt mondtam "Minden nap fűzőt kéne hordanom"...

Volt már kínos helyzeted a forgatásokon?


Nina: Ha más helyszínekre megyünk, akkor általában elvan rejtve egy mikrofon a hátsó zsebünkben. Egyszer elfeledkeztem róla miközben a wc-re igyekeztem, és mikor leültem, az beleesett a wc-be. Egy ilyen mikrofon kb 2000 dollár vagy több. Nem gondoltam hogy hallották, nagyon zavarban és rosszul éreztem magam miatta. Mikor elmondták mi történt a mikrofonnal  mindenki nevetett rajtam. Mondtam, hogy kifizetem de nem engedték.

És ez nem fordult elő mégegyszer?


Nina: Nem. Most ha a mosdóba megyek fogom a kezemben.

Mit tanácsolnál az ifjúságnak ha kínos helyzetbe kerülnek?


Nina: Ha megtanulsz nevetni magadon, másik is veled együtt fognak nevetni.

Szeretsz megtréfálni másokat a forgatásokon?


Nina: Igeen. Mindig elbújok egy sötét sarokban és aki arra jön ráijesztek. Imádom ezt csinálni.

Van valami amit elmondhatsz nekünk az évad fináléból?


Nina: Sok Katherine jelenetet fogtok látni, rengetek vérrel és vámpírfogakkal. Teljesen különböző világ vagyunk, de ez benne a jó hogy ennyire más karakter.

Mi a legszürreálisabb dolog a hírességedben?


Nina: Egyike vagyok azoknak az embereknek aki értékeli a dolgokat. Minden reggel mikor egy új helyszínt sikerült meglátogatnom az nagyon klassz. Szerencsés vagyok hogy megvalósíthatom ezeket. Egyszer Londonban voltam és sikerült elmennem Elton Johny jótékonysági rendezvényére és ott lehettem a Sherlock Holmes premierjén is ahol találkozhattam Rachel McAdamsszel aki a kanadai bálványom, találkoztam Guy Ritchiefel és az ifjabb Robert Downeyval. Nagyon szeretem az életemet és nagyon szerencsés vagyok, tudom.

K: Milyen fajta leveleket kapsz a rajongóktól?
Nina: Kis rajzokat.

 Inkább olvasó vagy? Milyen könyveket olvastál mikor fiatalabb voltál?


Nina: Harry Pottert. Olvastam az összes Harry Potter könyvet és meg is néztem az összes filmet. Amikor Londonban voltam sikerült bejutnom a forgatásra. Valami iszonyat jó volt. Óriási! Az egész hely hatalmas volt. Roxfort díszlete volt és beleülhettem Dumbledore székébe. De aláírtam egy hűségnyilatkozatot szóval semmit se árulhatok el. Olvastam még a Lovely Bonest. De olvasdtam még a Gyűrűk urát, az összeset. Nagyon szeretem a fantazy és a sci-fi könyveket. Mikor egy regényt olvasok szeretek elmenekülni a normális életből. Számomra ez a hely ahová elmenekülhetek. Szeretek olvasni.

Olvastad a Twilight könyveket?


Nina: Olvastam. De már azelőtt mielőtt a film kijött volna. Forgattam egy filmet Salt Lake Cityben ahol épp Stephenie Meyer is ott volt, és odaadta a könyveket hogy olvassam el őket. Nagyszerűek voltak. Eléri, hogy Edward igazi embernek látszódjon és ez az amiért igazán beleszeretsz.

Mit teszel hogy megőrizd az alakodat?


Nina: Yogázom 3szor egy héten, ha az időbeosztásom megengedi. Nyáron szeretek szörfözni, röpizni és wakeboardozni. De nehéz ha nincs rá elég időm.Nina Dobrev nem egészen a semmiből került elő és kapta meg az áhított Elena Gilbert szerepét a Vampire Diariesben.

Korábban egy kanadai tinidrámában játszott négy éven keresztül: ez volt a Degrassi: Next Genration (következő nemzedék), valamint kisebb szerepet kapott olyan filmekben, mint az Away from her, vagy a Repo!The Genetic Opera. De ez a sorozat hatalmas lépést jelentett  a Hollywoodi ranglétrán a 21 éves Ninának, aki nagyon élvezi a kihívásokat, melyekkel a CW csatorna sikeres sorozatában találkozott.

A Jezebel magazin meghívta egy  beszélgetésre a bolgár születésű, Torontóban nevelkedett szépséget, aki színészi karrierjének hátteréről, étel függőségéről mesélt, valamint hogy mire számíthatnak a rajongók a TVD második évadától.

Kattints tovább, és olvasd el az interjút a belső cikkben :)

JEZEBEL: Már elég korán kapcsolatba kerültél a művészetekkel. Mi keltette fel az érdeklődésed az előadóművészet iránt?

Nina: Mindig is társaságkedvelő voltam. A szüleim nem tudták, mit kezdjenek velem, mert sok energiám volt, és a barátaimmal folyton kisebb darabokat adtunk elő otthon. Elkezdtem tornázni és balettezni, tehát valamilyen szinten állandóan szerepeltem. Ezután egy előadóművészeti középiskolába jártam Kanadában, ahol zenét, táncot és színjátszást tanultam, és rájöttem, hogy ez az a hely, ahol boldognak érzem magam.


JEZEBEL: A művészeti formák közül, melyeket ott tanultál, miért pont a színjátszást választottad?

Nina: A színház valószínűleg a kedvencem volt, és az volt az a hely, ahol a legkellemesebben éreztem magam. Imádtam karaktereket megformálni, akcentusokkal beszélni, különböző emberek bőrébe bújni, és feltárni ezt az oldalamat. Megnéztem az összes filmet,  felidéztem magamat a szerepekben, és imádtam színdarabokat és forgatókönyveket olvasni. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom, és lásd hol tartok most.

JEZEBEL: Egészen nagy szerepet kaptál a Degrassi: The Next Generation-ben, mikor még csak 16 éves voltál. Hogyan változtatta meg az életed ez a szerep?

Nina: Akkor még bele sem gondoltam, milyen nagy dolog. A szerepem eredetileg csak néhány epizódra szólt. Mikor már benne játszottam, a sorozat sokat megtanított nekem arról, milyen forgatni, hogyan kell színészkedni a kamerák előtt, mert akkor még elég zöldfülű voltam. Befejeztem, miután négy évet játszottam benne, de azért, mert ez egy kanadai sorozat volt, amit elég messze készítettek Hollywoodtól. Sikerült fokozatosan bejutnom az üzletbe. Sokan, akik nagyon fiatalon kezdték a színészkedést, mára elvesztették a realitás érzéküket, de nekem volt időm normális gyereknek is lenni, miközben azt csináltam, amit szerettem.JEZEBEL: Hogyan kaptad meg a szereped a Vampire Diariesben?

Nina: Amikor végeztem a Degrassival, elhatároztam, hogy leutazok LA-be a sorozat első részére, de nem voltak nagy elvárásaim. A Vampire Diaries volt az első olyan meghallgatás, amire elmentem, és imádtam a forgatókönyvet.
De ideges voltam az első meghallgatásom  miatt, és nem voltak valami biztosak velem kapcsolatban (itt arra gondol, hogy nem voltak abban biztosak, hogy neki adják a szerepet - a szerk. ), ezután volt egy film, amit Kanadában forgattam, így hazaindultam. [A VD szereposztó rendezők] megkértek, hogy vegyem fel magam, és tetszett nekik, amit csináltam, úgyhogy vissz*repültem. Hosszú eljárás volt, és keményen harcoltam a szerepért, mert sok lány volt, aki el akarta játszani Elenát. Nagyon szerencsés voltam, és még mindig úgy érzem, hogy az én karakterem (vagy karakterek) a legklasszabb(ak)  a TV-ben.

JEZEBEL: Melyiket élvezed jobban, azt ha két klassz vámpír harcol érted, vagy azt, amikor két különböző karaktert kell játszanod?

Nina: Szeretem a két karaktert játszani, mert az egyik édes, aranyos lány, míg a másik ez az őrült, elnéző, nárcisztikus vámpír gyilkos. Ez egy olyan alkalom, ami ritkán adódik egy sorozatban. Játszottam már kedves lányokat ezelőtt - Mia Jones a Degrassiból egy aranyos lány volt- de Katherine karakterében van egy olyan él, amit eddig nem volt még lehetőségem eljátszani, szóval ez egy olyan kihívás, ami frissen és izgalmasan tartja a dolgokat.

JEZEBEL: Az első évad elég epikus lett. Mire számíthatnak a rajongók a második évadban?

Nina: Egyre intenzívebb és intenzívebb lesz. Katherineről beszélgettek a 22. rész miatt, amivel kapcsolatban volt már fogalmunk, hogy milyen szörnyű nőszemély is ő, és mennyi fájdalmat okozott már. De most visszatér, és el tudod képzelni, mennyi pusztítást fog okozni. A következő évadban minden fokozódik.

JEZEBEL: A sorozat népszerűsége milyen hatással volt a magánéletedre?

Nina: Ez érdekes, mert sokkal gyakrabban ismernek fel olyan nagyvárosokban, mint L.A., vagy New York, mint Atlantában. Atlantában lenni egy igazi áldás volt: a város kicsivel kisebb, az emberek olyan kedvesek és az ételek fenségesek, egyszóval imádtam! Az emberek tudják, hogy forgatsz (Decaturban), mégis tisztelettudóak. Ráadásul, amikor autogramot kérnek, azt sem ilyen támadóan teszik, mert az is olyan klassz és aranyos.JEZEBEL: Van már valamilyen kedvenc helyed Atlantában?

Nina: Annyira szeretem az ételeket, ami egyfajta problémává vált, mivel vigyáznunk kell az alakunkra a sorozat miatt. (NEVET) Imádom a TWO Urban Licks-t, a Wisteriát és a ONE-t. Midtown Kitchen és a Rathbun elképesztő. Sok helyen megfordultunk már Atlantában, de még mindig nem fedeztük fel a várost annyira, amennyire szerettük volna, mivel napi 15 órát forgatunk. De, amikor elmegyünk kikapcsolódni, szeretem, hogy olyan sok különböző szeglete van, ami felfedezésre vár, a Buckhead és Inman Parktól kezdve a Little 5 Points-ig, aminek döbbenetes városi éle van.

JEZEBEL: Ősszel visszatér a képernyőre a Vampire Diaries, és most egy akciófilmet forgatsz Samuel L. Jacksonnal, aminek bemutatója jövőre esedékes. Mik a céljaid a jövőre nézve?

Nina: Mindig is folyamatosan kerestem a kihívásokat és különféle karaktereket akartam játszani mindenféle műfajban, nem számít, hogy akció, dráma, romantikus vígjáték  vagy egy kosztümös színdarab az. Soha nem fogok elvállalni egy szerepet csak a fizetés miatt, vagy időtöltés végett. Olyan projekteket akarok csinálni, amiket igazán élvezni fogok. Fentebb akarok jutni és még azon túl, és felül akarom múlni az elvárásokat, melyeket magammal szemben támasztottam, és melyeket mások támasztottak velem szemben. Nem tudom pontosan, mit hoz számomra a jövő, de már izgatottam várom, hogy kiderüljön.