Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katerina Graham

250px-katerina_graham_2009.jpgKaterina Graham (Genf, Svájc 1989. szeptember 5. – ) svájci születésű, amerikai színésznő, énekes, táncos, modell. Vokálozott will.i.am I Got It from My Mama című kislemezén, valamint a Coca Cola és a Fanta üdítőitalok reklámjához adta a hangját. Televíziós sorozatokban szerepelt többek között a Lizzie McGuireben Jackson barátnőjeként, a Hannah Montanában Allisonként, és a Már megint Malcolmban. Graham jelenleg Bonnie Bennett szerepét játssza a Vámpírnaplók című sorozatban.[1][2][3] Nemrégiben pedig, a hip-hop előadó Nelly videoklipjében, a Just a Dreamben szerepelt.

 

Élete 

1989-ben született, Genfben, Svájcban, ahol apja ENSZ újságíróként dolgozott. Apja Joseph Graham libériai származású, anyja, Natasha[4] pedig félig lengyel, félig zsidó származású.[5] A gyermekkorát már Los Angelesben töltötte, de héber iskolába járt. Beszél angolul, spanyolul, franciául egy kicsit portugálul és héberül.[6] A nagyapja az ENSZ-nagykövete volt a libériai nagykövetségen Svájcban.[7]

Tinédzserkorában modellkedett, és számos videoklipben szerepelt. Akon, Mr. Lonely, a 2010-es Justin Bieber és Usher közös klipjében, a Somebody to Loveban valamint Nelly Just a Dream című videójában.

1998-ban az Apád-anyád idejöjjön című filmben szerepelt Jackie-ként. Majd a Megint 17-ben csillogtathatta meg tudását Zac Efron-nal. Az átütő sikert a 2009-ben bemutatott Vámpírnaplók hozta, amelyben Bonnie Bennett karakterét játszotta el. A sorozat sikerén felbuzdulva, saját klipeket is bemutatott, amikben remek énektudását kamatoztatja. 2011-ben mutatják be a The Roommate című klasszikust, amelyben egy másik új tinicsillaggal, Alyson Michalkával fog együtt játszani. Szintén 2011-ben vetítik a Honey 2-t. Az első részben, a Honeyban a főszerepet Jessica Alba játszotta, ám a második részben már Graham lesz látható Audrina Patridge mellett.

Filmográfia 

Filmek
Év Cím Eredeti cím Szerep
1998 Apád, anyád idejöjjön The Parent Trap Jackie
2008   Our First Christmas Bernie
2009 Megint 17 17 Again Jamie
  Chicago Pulaski Jones Chaka Lovebell
2010   Bleachers Melanie
  Boogie Town Ingrid
  The Roommate Kim
  Chicago Pulaski Jones Chaka
Televízió
Év Cím Eredeti cím Szerep / Epizód
2002 Lizzie McGuire Lizzie McGuire You're a Good Man, Lizzie McGuire
2003   Strong Medicine Degeneration
Már megint Malcolm Malcolm in the Middle Watching the Baby
2004   Joan of Arcadia Angela / No Bad Guy
  Like Family lány / Romancing the Home
  Grounded for Life lány / Psycho Therapy
2006   The O.C. Kim / The Undertow
A helyszínelők CSI: Las Vegas Tisha / Előítéletek
(Poppin' Tags)
2007   Greek táncos / The Rusty Nail
  Hell On Earth Felicia / törölt szerep
2008 Hannah Montana Hannah Montana Allison
Jake... Another Little Piece of My Heart
Uptight (Oliver's All Right)
2009 – napjainkig Vámpírnaplók The Vampire Diaries Bonnie Bennett


Kislemezek