Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Candice Accola

 

 

200px-candice_accola.jpg

 

Candice Accola (USA, Texas, Houston, 1987. május 13.) amerikai színésznő és énekesnő, legismertebb szerepe Caroline Forbes a Vámpírnaplók című sorozatból. 

Élete és pályafutása 

Accola Edgewoodban nőtt fel.[1] Apja, Kevin, szívsebész[2], anyja, Carolyn válása előtt környezetvédelmi mérnök volt, majd háztartásbeli lett. Mindkét szülője a Republikánus Párt aktív tagja.[3][4] Egy öccse van.[1]

Tizenéves korában fedezte fel egy tehetségkutató ügynök San Franciscoban. Középiskolás éveinek közepén Los Angelesbe költözött, hogy a Highland Előkészítő Iskolába járhasson.[1] Hat hónappal később kiadott egy CD-t It’s Always the Innocent Ones címmel. A középiskolát levelező tanulóként fejezte be 2005-ben. Első filmes szerepe a Pirate Campben volt, 2007-ben. Accola vendégszerepelt számtalan népszerű televíziós sorozatban: Így jártam anyátokkal, Odaát, Greek. Emellett filmekben is játszott, mint például: On the Doll, Juno, Deadgirl és a X's & O's.

Háttérénekes volt a Hannah Montánában, a Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert és a Hannah Montana – A filmben. Emellett a Vámpírnaplók című televíziós sorozatban Caroline Forbes szerepét játssza.

Jótékonyság 

Accola a Vámpírnaplók másik csillagával Ian Somerhalderrel együtt támogatja azt a projectet, amely az igyekszik megakadályozni az öngyilkosságot az LMBT fiatalok körében.[5] Emellett egy másik, a Trevor Projectben is jelentős szerepet vállal.[6]

Filmográfia

Év Cím Eredeti cím Szerep Megjegyzés
2007   Pirate Camp Annalisa/Tom  
Így jártam anyátokkal How I Met Your Mother Amy Episode: "Something Borrowed"
Juno Juno Amanda  
  On the Doll Melody  
  X's & O's Gwen's Friend  
2008   Deadgirl JoAnn  
  Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert önmaga háttér énekes
2009 Odaát Supernatural Amanda Heckerling Epizód: "After School Special"
  Greek Alice Epizód: "Isn't It Bro-mantic?"
Hannah Montana – A film Hannah Montana: The Movie önmaga háttér énekes
  Kingshighway Sophia  
  The Truth About Angels Caitlin Stone  
2009–napjainkig Vámpírnaplók The Vampire Diaries Caroline Forbes állandó szereplő
2010   Drop Dead Diva Jessica Epizód: "Begin Again"